Alexandriet

Alexandriet stimuleert zowel intuïtie en spirituele kracht als verstand en persoonlijke kracht. Alexandriet heeft duidelijk twee kanten. Dit komt door het wisseleffect van de kleur van de steen. Met daglicht is de steen groen van kleur maar wanneer men de steen bekijkt met kunstlicht zal de steen een rode gloed krijgen.

 

Door deze wisseling heeft Alexandriet 2 kanten. Alexandriet bevordert wilskracht, zelfvertrouwen, eigenwaarde, charisma, strategisch denken en creativiteit maar het bevordert ook mediamieke gaven, helderziendheid, mededogen en vergeving. Het brengt een mooie balans in gevoel en spiritualiteit en brengt de twee hersenhelften in balans.

 

Alexandriet stimueert onze mentale kant, waaronder ons zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en zelfrespect en ondersteunt de wedergeboorte van het innerlijke en uiterlijke zelf, terwijl de steen aan de andere kant onze spiritualiteit vergroot. Alexandriet centreert en versterkt de geestelijke, emotionele en spirituele lichamen en brengt ze op één lijn. Het stimuleert de creativiteit en versterkt het gevoel van eigenwaarde en verwijdert versleten energiepatronen.

 

Alexandriet stimuleert fysiek het zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt ontstekingsremmend en ontgiftend. Alexandriet brengt adrenaline en cholesterol in evenwicht en versterkt borst en lever. Bevordert de opname van eiwitten, behandelt bijverschijnselen van leukemie en verlicht spanning in de nekspieren.