KLANKSCHALEN

Elke klankschaal wordt geleverd met een houten aanstrijkstok. 
De fabricage van gehamerde klankschalen is een volledig handmatig proces. Elke klankschaal wordt zorgvuldig in de juiste vorm gehamerd, waarbij diverse stadia doorlopen worden om de juiste vorm en een zuivere toon te verkrijgen. In dit proces worden eerst de verschillende metalen (koper, tin, ijzer, lood, goud en zilver) gesmolten in een oven, afhankelijk van wat het eindproduct vereist (koper en tin (= brons)  vormen de hoofdbestanddelen, voor de bronzen schalen, met zeer kleine percentages van de andere metalen voor de zeven metalen schalen. Het gesmolten metaal wordt dan uit de oven gehaald en in een mal gegoten, waarna er schijven van worden gesneden van verschillende diameters en diktes, die dan verder bewerkt kunnen worden. Daarna worden de schijven met de hand gehamerd in de gewenste vorm en grootte, na precieze meting en indeling in gewicht. Een stuk of vijf schijven worden eerst op elkaar gelegd en in de oven verhit tot roodgloeiend, waarna ze een voor een met behulp van een mal in komvorm gehamerd worden. De deskundige vaklieden kunnen dit alleen doen als het metaal roodgloeiend is, want als het teveel afkoelt wordt het broos en kunnen er scheuren ontstaan, waardoor de schaal onbruikbaar wordt.
Nadat de schalen hun grove vorm hebben begint het fijne proces van afwerking. In dit stadium krijgt elke schaal haar eigen vorm en grootte, en nogmaals komt er veel fijn hamerwerk aan te pas, dus moet de schaal opnieuw roodgloeiend verhit worden om dan exact de juiste vorm en klank te krijgen. Hierna worden de schalen stuk voor stuk van buiten en van binnen geschuurd en gepolijst, en eventueel met beitels bewerkt, voor de finishing touch.

 

 

KLANKSCHAAL SHANTI 1050-1250G

Klankschaal Shanti

Oorspronkelijke, handgehamerde klankschaal uit Nepal met een wijd uitlopende vorm en een zeer bijzondere, langdurige klank.

78,50 €

  • Uitverkocht

Klankschaal Nirmala 305 gr

Afmetingen±12 cm

32,95 €

  • Uitverkocht

Klankschaal 380 gr

afmeting 11 cm

34,50 €

  • Uitverkocht

Klankschaal Ishana zwart/goud

Zeer mooie klankschalen! Binnenzijde goudkleurig, buitenzijde, behalve de bovenrand, mat zwart. 

400 gr

12 cm

33,50 €

  • Uitverkocht

Klankschaal Ohm

Klankschaal Ohm: oorspronkelijke klankschaal, met aan de binnenzijde het Ohm symbool.

 

146,50 €

  • Uitverkocht

KLANSCHAAL DEWA ± 4000 GR

Klankschaal De-Wa: oorspronkelijke klankschaal uit Nepal

320,00 €

  • Uitverkocht

SPUITENDE KLANKSCHAAL

144,50 €

  • Uitverkocht